Napovedujemo: Nagibni labirint

Konec maja končno spet delavnica: nagibni labirint.

Izdelali bomo mizo, ki jo nagibamo z dvema preprostima motorjema. Nadzorovali ju bomo s pospeškomerom, ki bo (slabo) skrit v rokavici. (Navdih med pisanjem tega stavka: ali nogavici.)

Začeli bomo pri mizarskih opravilih. Les bo že nažagan, vrtali, lepili, zabijali pa bomo sami. Ko pritrdimo motorje, se začne elektronika. Ne bo je veliko: povezati moramo Arduina, pospeškomer in motorje; par žic, pa bo. Potem pa nekaj preprostega programiranja. Ugotoviti bomo morali – za vsako mizo posebej – kakšna navodila pošiljati motorju, da doseže skrajne nagibe, a hkrati ne gre predaleč, da se ne bi kaj polomilo. Naučili se bomo prejemati podatke s pospeškomera in tako videti, kako je zasukana igralčeva dlan. Ko bomo znali pretvoriti zasuk dlani v zasuk motorja, bo delo končano.

In ostalo bo le še igranje: sestavljanje labirintov iz stiropora in njihovo reševanje.

Delavnica je namenjena učencem 7.-9. razreda osnovne šole. Sprejeli bomo do 16 udeležencev. Predznanje ni potrebno. Delati bomo začeli v petek, 26. maja ob 16.00, nadaljevali pa v soboto ob 9.00. Delali bomo v parih. Vso opremo priskrbi Frižider, poskrbeli pa bomo tudi za sobotno kosilo v obliki česa okroglega s šunko in sirom (ter olivo, kdor jih mara).

Cena delavnice je 20 evrov na osebo. Prijavite se lahko prek EventBrite.

Takole je videti naš model:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja